Bedrijfsprofiel

In 1992 werd de lelieveredeling van World Flower B.V. en World Bulbs B.V.B.A. samengevoegd tot één bedrijf te weten World Breeding B.V.
Vele rassen hebben inmiddels een plaats in de markt veroverd zoals bijvoorbeeld Crystal Blanca, Royal Sunset, Royal Trinity, Yelloween, White Elegance en White Heaven.

World Breeding B.V. ziet het als een uitdaging om naast het kruisen binnen de leliegroepen zich bezig te houden met het combineren van ouders uit verschillende leliegroepen.
De producten hieruit zijn nieuw qua vorm en kleur. Speciale aandacht vergt het zoeken naar ziekteresistenties.

Voordat een potentieel ras vermeerderd wordt, is het uitgebreid getest. De eerste jaren op het eigen bedrijf. Hierbij wordt gelet op groei-, broei- en bloeieigenschappen alsmede het vaas-leven en de bolbewaring in het ijs bij langdurige bewaring. Tijdens dit hele proces vallen vele selecties af. De jaren daarna worden de aangehouden rassen getest in binnen- en buitenland.
Wanneer het ras aan de criteria voldoet wordt het in de markt geplaatst.

Contact
Voor een bezoek kunt u contact opnemen met de heer Pieter Jan Kos, telefoon 06-51905506.
Kijkdagen 2017
Woensdagmiddag 24 mei
Woensdagmiddag 31 mei (CNB-dag)
Vrijdagmiddag 2 juni
Dutch lily days 2017
6-9 juni 2017
Dit jaar is de zevende editie van de Dutch Lily Days. Vakgenoten uit binnen- en buitenland kunnen bij 13 deelnemende bedrijven de Dutch Lily Days bezoeken. Ook World Breeding zal deze week haar nieuwste aanwinsten aan het vak showen.
We hopen u te verwelkomen.